FR | ENG
Verkoop, verhuur en reparatie van radio apparatuur
Voor al uw online aankopen:  www.hfelectronics.be/shop

PMR446

Licentievrije portofoons werken in de vergunningsvrije frequentieband op een frequentie van 446 MHz. De frequenties zijn in Europees verband vastgelegd, zodat de gebruiker geen zendvergunning nodig heeft, wat zeer kostenbesparend is. Vrijwel alle vrij verkrijgbare zend/ontvang apparatuur werken op deze frequenties. De kans dat u tijdens het gebruik van u portofoon storing of hinder ondervindt van anderen is dus aanwezig.

Het zendvermogen is beperkt tot 500mW (max 3 km op een open vlakte en in een stedelijke omgeving niet zijnde binnen in een gebouw ongeveer 600 meter). Storing door andere gebruikers is echter vaak op te lossen door af te stemmen op een ander kanaal waar op dat moment niemand actief is.

Licentie portofoons zijn duurder. Maar u krijgt daarmee de beschikking over een aan een zeer beperkte groep toegewezen frequenties, waardoor de kans op hinder van anderen tijdens het gebruik sterk afneemt. Het zendvermogen kan ingesteld worden op 1W of 5W, wat het bereik binnen gebouwen sterk ten goede komt. Tevens zijn er op deze portofoons vele extra opties mogelijk welke niet beschikbaar zijn bij de vergunningsvrije portofoons. Hierbij kunt u denken aan diverse modellen headsets, oortjes, handmicrofoons en andere accessoires.

Gedetailleerde productinformatie over licentievrije portofoons vindt u hier.