FR | ENG
Verkoop, verhuur en reparatie van radio apparatuur
Voor al uw online aankopen:  www.hfelectronics.be/shop

Analoge radiocommunicatie systemen

Analoge radio's worden reeds gebruikt in zakelijke toepassingen sinds 1933. Vandaag is deze technologie zover verspreid dat ze vanzelfsprekend is geworden. Deze tijdsbesparende communicatievorm is een favoriete keuze voor commercieel, industrieel en zelfs presoonlijk gebruik.

De geschiedenis van twee-weg radio's is lang, maar de vraag stelt zich of de analoge radio sterk genoeg is om de kop te bieden aan de voordelen van de zeer uitgebreide mogelijkheden van digitale radio's, die aan populariteit winnen.

Omdat analoge radiocommunicatie reeds zo lang mee gaat, is het innovatieplafond bereikt. Met de komst van digitale technieken, is er een nieuw tijdperk voor de radiocommunicatie aangebroken.

Analoge signalen hebben een sinusoidale of constante waarde. De huidige analoge systemen gebruiken frequentiemodulatie (FM). De frequentiemodulatie produceert een constante golf met het stemgeluid. Vandaag worden analoge signalen in vele systemen toegepast, maar het gebruik neemt af door de opkomst van het meer betrouwbare digitale signaal.

Voordelen van analoge communicatie:

  • analoge systemen gebruiken de natuurlijke stem en dat wordt door de meeste gebruikers gewaardeerd.
  • het aantal beschikbare producten en accessoires is momenteel nog veel groter dan bij digitale systemen.

Nadelen:

  • de gebruikte bandbreedte per spraakkanaal is groter (wat in België resulteert in een duurdere vergunning van het BIPT)
  • er zijn weinig extra mogelijkheden of applicaties beschikbaar.
Kenwood NX-1800AE

Kenwood - NX-1800AE

UHF Analoge mobiele radio. Geleverd incl. KMC-60 microfoon.

Kenwood TK-8360E

Kenwood - TK-8360E

Mobile UHF FM Radio incl. KMC-60 microphone.

Motorola VX-261 M

Motorola - VX-261 M

UHF portable radio covering 400 - 470 MHz Geleverd incl. - batterij FNB-V133 (1380mAh) - lader VAC-UNI (GMLN5511A) - antenne ATU 6C (440 - 470Mhz)